Mynt
18,673
Börsvärde
$1,100.92 B USD
24 tim. förändring

+0.22%

24 tim. volym
$43.33 B USD
Dominans
BTC: 47.72%, ETH: 18.29%
ETH Gas
6 Gwei

GRT

The Graph

GRT

Lägg till i bevakningslista

$0.08716 USD

N/A

(24H)

0.000003312 BTC

+0.27%

(24H)

The Graph prisdiagram (USD)

Loading...

Börsvärde (USD)

$804.68 M

24H VOLYM (USD)

$19.34 M

Cirkulerande utbud

9.23 B GRT

Max utbud

N/A

Total Supply

10.76 B GRT

Hur känner marknaden för The Graph idag?

Crypto.com

Vad känner du för The Graph idag? Rösta för att se resultat

Allmän information

Sociala kanaler

Kontraktsadress

 • icon

  Ethereum

  0xc944e90c64b2c07662a292be6244bdf05cda44a7


 • icon

  Solana

  HGsLG4PnZ28L8A4R5nPqKgZd86zUUdmfnkTRnuFJ5dAX


 • icon

  Avalanche C-Chain

  0x8a0cAc13c7da965a312f08ea4229c37869e85cB9


Om The Graph

Grad #45

The Graph Prissammanfattningar

Senaste data

The Graph pris idag är US$0.08716, med en handelsvolym under 24 timmar på $19.34 M. GRT är +0.00 % under de senaste 24 timmarna.GRT har ett cirkulerande utbud av 9.23 B GRT.


Vad är The Graph?

The Graph är ett protokoll som indexerar data från blockkedjor som Ethereum. Utvecklare använder The Graph för att skapa appar som använder öppna gränssnitt för tillämpningsprogrammering (API:er), så kallade subgrafer, för att enkelt få tillgång till data på kedjan som indexeras av ett nätverk av nodoperatörer. Eftersom subgraferna är öppen källkod kan vem som helst använda API:erna för att skapa decentraliserade appar (DApps). Eftersom marknaden för frågor om data på kedjan bildas i kölvattnet av The Graphs användning, fungerar dess GRT-token som en nyttotoken för att ge incitament till deltagare på denna marknad.

En kortfattad historik om The Graph

Yaniv Tal, Jannis Pohlmann och Brandon Ramirez grundade The Graph i januari 2019 för att ta itu med problem med dataförfrågningar i samband med skapandet av smarta kontrakt på Ethereum. Specifikt, före skapandet av The Graph var utvecklare som behövde få tillgång till, indexera och söka data från blockkedjor tvungna att använda centraliserade interna servrar och databaser, vilket gjorde det svårt, kostsamt och riskabelt för dem att skapa appar som utnyttjar blockkedjedata. Teamet bakom The Graph skapade sedan ett indexeringsprotokoll, genom användning av undergrafer, som gör det bekvämt för utvecklare att hämta data från blockkedjor som Ethereum. I samband med detta skapade The Graph-teamet GRT-tokens på Ethereums blockkedja som ERC-20-tokens som spelar en central roll i projektets ekonomi.

I oktober 2020, inför lanseringen av The Graphs mainnet, distribuerade projektgruppen GRT-tokens till potentiella nätverksdeltagare. Det ursprungliga cirkulerande tokenutbudet fastställdes till 1 245 666 867 GRT-tokens, varav 400 miljoner såldes för 0,03 US-dollar i värde av ETH vardera. Det totala GRT-utbudet för lanseringen av mainnätet fastställdes till 10 miljarder, med ytterligare tokenutgivning genom indexeringsincitament som börjar på cirka 3 % årligen och som är föremål för framtida oberoende teknisk styrning. Efter tre års betatestning togs The Graphs mainnet i drift i december 2020, under vilken cirka 12,5 % av den totala tokenutbudet gick ut i cirkulation.

Kort efter starten fick The Graph många integrationer på hög nivå från framväxande DeFi-plattformar. Nätverket indexerar data från nätverken Ethereum, InterPlanetary File System (IPFS) och POA, med fler nätverk på gång. The Graph tar i denna mening bort de tekniska hindren för att ställa frågor. Många Ethereum-appar har redan konstruerat och använt undergrafer, bland annat Audius, Uniswap, Opyn, ENS, DAOstack, Synthetix och Moloch. I februari 2022 skapade investerarna Digital Currency Group, Multicoin Capital, Reciprocal Ventures, Gumi Cryptos Capital, NGC Ventures och HashKey en ekosystemfond på 205 miljoner US-dollar för The Graph.

Hur The Graph fungerar

The Graph fungerar som ett protokoll som indexerar och organiserar data från blockkedjor och sedan bearbetar dem på ett mer lättillgängligt sätt. Genom detta protokoll kan utvecklare bygga undergrafer, eller öppna API:er, som gör det möjligt för decentraliserade appar (dappar) att söka och bearbeta blockkedjeinformation och bygga lösningar på blockkedjor. Projektet, som hävdar att det är blockkedjornas Google, skapade Graph tokens (GRT) som nätverksanvändare kan låsa in i olika tjänster som tillhandahålls. Denna stakingverksamhet gör det möjligt för GRT-innehavare att tjäna pengar på att tillhandahålla nätverkstjänster som indexering och kuratering.

Användare av Graph Network för öppna data klassificeras i fyra grupper: indexerare, kuratorer, delegatorer och konsumenter. The Graph använder en konsensusmekanism som bygger på proof of stake (PoS), eftersom den innehåller stakingaktiviteter för medlemmarna i detta nätverk.

Indexerare driver noder i The Graph Nätverk; de satsar GRT för att tillhandahålla indexerings- och frågebearbetningstjänster och tjänar sedan GRT för sina tjänster. Kuratorer signalerar vilka API:er som ska indexeras i nätverket genom att sätta in GRT i en obligation relaterad till en undergraf, där de tjänar en del av avgifterna från den undergraf som signaleras. Delegatorer tilldelar GRT till indexerare i utbyte mot en del av de avgifter och belöningar som indexeraren tjänar, samtidigt som de hjälper till att säkra nätverket. Konsumenterna betalar GRT för att använda The Graphs tjänster och drar nytta av den tjänst som nätverket tillhandahåller. Konvergensen mellan dessa funktioner, tillsammans med kvaliteten på de tjänster som nätverket tillhandahåller, utgör projektets ekonomiska modell.

Vad används The Graph till?

The Graph (GRT)-token används huvudsakligen för indexer- och kuratorsignaler.

Indexerare satsar GRT för att bli mer synliga på The Graphs sökmarknad och säkra nätverket när de utför sina tjänster. Kuratorer sätter in GRT på en kureringsmarknad för att välja de undergrafer som kommer att ge mest värde till nätverket, varefter de belönas för sin tjänst.

Delegatorer och konsumenter i The Graph Nätverk använder också sina GRT-tokens för att ge stöd till indexerare och för att köpa tjänster från nätverket. Projektet utfärdar också nya GRT-tokens för att ge incitament till fördelaktiga beteenden, t.ex. indexering av nya undergrafer.

Mer om The Graph

Hemsida

Var kan du köpa The Graph?

trade astronaut

Köp på Crypto.com-appen

Registrera ett konto på bara några minuter för att köpa krypto med kort eller banköverföring.

appstoregoogle play
trade rocket

Handla på Crypto.com Exchange

Sätt in krypto på vår exchange och handla med djup likviditet och låga avgifter.

Relevanta resurser

bulb icon

Om du är ny på krypto, använd Crypto.com universitet och vårt Hjälpcenter för att lära dig hur du börjar köpa Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor.

bulb icon

För att kontrollera The Graph pris live i valfri fiatvaluta kan du använda Crypto.coms omräkningsfunktion i det övre högra hörnet på den här sidan.

Prissidan The Graph är bara en avCrypto.com prisindexsom innehåller prishistorik, pristicker, börsvärde och live-diagram för de bästa kryptovalutorna.

GRT Prisstatistik

The Graph Pris

$0.08716

24h hög / 24h låg

N/A

7d hög / 7d låg

N/A

30d hög / 30d låg

N/A

90d hög / 90d låg

N/A

Populärt

Valutaomvandlare

Belopp

GRT

GRT

1 GRT = 0.08716 USD

Priset är endast för referens. Senaste uppdatering:

Allmän information

Sociala kanaler

Kontraktsadress

 • icon

  Ethereum

  0xc944e90c64b2c07662a292be6244bdf05cda44a7


 • icon

  Solana

  HGsLG4PnZ28L8A4R5nPqKgZd86zUUdmfnkTRnuFJ5dAX


 • icon

  Avalanche C-Chain

  0x8a0cAc13c7da965a312f08ea4229c37869e85cB9


GRT Prisstatistik

The Graph Pris

$0.08716

24h hög / 24h låg

N/A

7d hög / 7d låg

N/A

30d hög / 30d låg

N/A

90d hög / 90d låg

N/A

Populärt

Företag

Copyright © 2018 - 2023 Crypto.com. All rights reserved.

Allmänna villkor

Integritetsmeddelande

Status

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI