Coinok
22,030
Piaci kapitalizáció
$2,596.33 B USD
24h változás

-2.56%

24h volumen
$74.66 B USD
Dominancia
BTC: 50.63%, ETH: 16.10%
ETH Gas
12 Gwei

XMR

Monero

XMR

Figyelőlistához hozzáad

$175.32 USD

N/A

(24H)

0.00263 BTC

+1.55%

(24H)

Monero Árfolyam grafikon (USD)

Loading...

Piaci kapitalizáció (USD)

$3.23 B

24 órás volumen (USD)

$89.66 M

Forgalomban lévő kínálat

18.45 M XMR

Max kínálat

N/A

Teljes kínálat

18.45 M XMR

Mit gondol ma a piac a mai Monero coinról?

Crypto.com

Mit gondol a Monero-ról ma? Szavazzon az eredmények megtekintéséhez

Általános információ

Szerződéscím

  • icon

    Secret

    secret19ungtd2c7srftqdwgq0dspwvrw63dhu79qxv88

Rólunk Monero

Rangsor #30

Monero Összefoglaló az árakról

Legutóbbi adatok

A Monero árfolyama ma US$175.32, 24 órás kereskedési volumene $89.66 M. A(z) XMR árfolyama +0.00%-kal változott az elmúlt 24 órában.XMR forgalomban lévő kínálata 18.45 M XMR.


Mi az a Monero

A Monero proof of work (PoW) konszenzus algoritmust használ az új coinok kibocsátásához és a biztonságos tranzakciókhoz, valamint egy elhomályosított nyilvános főkönyvet, amely lehetővé teszi, hogy bárki közvetítsen vagy tranzakciókat küldjön anélkül, hogy nyilvános adatokat adnának ki a forrásról, az összegről vagy a címzettről. Az XMR nyílt forráskódú, decentralizált kriptovaluta, amely a Monero blokklánchálózatot működteti.

A Monero rövid története

A Monero gyökerei a Bytecoinból, a CryptoNote kezdeti megvalósításából erednek, amely egy olyan alkalmazásrétegű protokoll, amely a Bitcoinnal kapcsolatos problémák megoldását célozta. Ezek a nyomonkövethetőség, a bányászat központosítása és a szabálytalan coinkibocsátás. A közösség összességében kiábrándítóan nyilatkozott a BitMonero megjelenéséről, bár korábban támogatták őket. Ez az esemény arra késztette a közösség hét tagját, hogy a BitMonero-t egy új, Monero nevű projektbe forkolja. Fluffypony (Riccardo Spagni) vezette ezt a többnyire névtelen csoportot, akik végül megalakították az első Monero Core csapatot. A Monero 2014 áprilisában indította el a projektet minden előzetes ismeret nélkül.

A Monero alapértelmezett anonimitási jellemzőinek köszönhetően a kezdetektől fogva az egyik legelterjedtebb darknet pénzzé vált világszerte. A Monero 2017-ben tovább javította adatvédelmi jellemzőit a Ring CT aláírások integrálásával, amely a Bitcoin Core fejlesztője, Greg Maxwell által fejleszett módszer, és amely a tranzakció összegét a "gyűrű aláírás" minden egyes elemére és a tranzakció címére vonatkozóan eltakarja. A Monero 2018 októberében fejlesztette ki a bulletproofs-t, egy nulla tudás bizonyítási módszert, amely felváltotta a korábban a tiktos tranzakciókat lehetővé tevő nulla tudás tartományú bizonyításokat. A bulletproofs legalább 80%-kal csökkenti a titkos tranzakcióinak méretét, ami drámaian növeli a tranzakciók hatékonyságát.

A Monero félévente hard forkokat tart, hogy fejlődni tudjon, ugyanakkor a felhasználóknak elegendő időt adjon a frissítésre, mielőtt leválasztják a hálózatról. Az alapvető javítások, a hashing algoritmusok finomítása és a funkciók bővítések a hard forkok alapvető részei. Fluffypony (Riccardo Spagni), a Monero vezető karbantartója 2019 decemberében visszalépett, hogy tovább decentralizálja a projektet. Miután a Bytecoin forrását egy vitatott 80%-os premine-re válaszul elágazta, hét mérnök premine és instamin nélkül alapította meg a Monerót.

Hogyan működik a Monero

A Nitrogen Nebula szoftver működteti a Monero ökoszisztémát, lehetővé téve a nyomon követhetetlen tranzakciókat. A Dandelion++ protokoll továbbítja a hálózati tranzakciókat. A tárca, amely az elsődleges tárolási technika, minden tranzakciót lehetővé tesz a hálózaton. Ennek eredményeként, amikor a tokenek az egyik felhasználótól a másikhoz kerülnek, csak a címzettek tárcájában jelennek meg.

A kezdeményezett tranzakciókról a bányászok gondoskodnak, akik az összes hálózati bejegyzés biztonságáért és validálásáért felelősek. A jelenlegi protokoll a proof of work (PoW) modell, amely a Bitcoin ökoszisztéma alapját képezi. A PoW-módszer azért egyedülálló, mert matematikai problémák megoldására van szükség az érték létrehozása vagy átadása előtt.

Mire használják a Monerót

A Monero egy helyettesíthető valuta, ami a Monero fizetések elfogadását más pénznemeknél sokkal vonzóbbá teszi a vállalatok számára. A felhasználók szabadon küldhetnek és fogadhatnak kriptovalutát minden tranzakcióban, így az XMR helyettesíthető, biztonságos és lenyomozhatatlan. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások nem utasíthatják el az XMR-t azért, mert esetleg kifogásolható tevékenységet folytatnának. Az XMR minden olyan felhasználó számára vonzó lehet, aki a kriptográfia határait szeretné feszegetni és utat nyit olyan pénzrendszerek előtt, amelyek lehetővé teszik a szabad, elnyomás nélküli takarékoskodást és fizetést.

A Monero, akárcsak a többi kriptovaluta, blokklánc technológiára épül. A vállalkozások a Monero segítségével anélkül vásárolhatnak beszállítóktól, hogy potenciálisan üzleti szempontból érzékeny információkat hoznának nyilvánosságra, ahogyan azt más pénznemek, például a Bitcoin esetében tennék. A fogyasztók a Monerót arra használhatják, hogy pénzügyi adataik elrejtésével megakadályozzák az árdiszkriminációt az online vásárlás során.

Többet itt Monero

Fehér könyv

Kapcsolódó források

bulb icon

Ha még nem ismeri a kriptovalutákat, a Crypto.com Egyetem és a Súgóközpont segítségével megtanulhatja, hogyan kezdjen Bitcoint, Ethereumot és más kriptovalutákat vásárolni.

bulb icon

A Monero jelenlegi árának az Ön által választott fiat valutában való ellenőrzéséhez használhatja a Crypto.com váltó funkcióját az oldal jobb felső sarkában.

A Monero ár értesítés oldal része a következőnek: Crypto.com árindex,amely az árelőzményeket és - értesítéseket, piaci kapitalizációt és a top kriptovaluták élő grafikonjait tartalmazza.

XMR Árstatisztikák

Monero Ár

$175.32

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Trending

Pénzváltó

Összeg

XMR

XMR

1 XMR = 175.32 USD

Az árfolyam kizárólag tájékoztató jellegű. Utolsó frissítés:

Általános információ

Szerződéscím

  • icon

    Secret

    secret19ungtd2c7srftqdwgq0dspwvrw63dhu79qxv88

XMR Árstatisztikák

Monero Ár

$175.32

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Trending

A vállalat

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Felhasználási feltételek

Adatvédelemi figyelmeztetés

Státusz

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI