Mynt
22,094
Börsvärde
$2,532.27 B USD
24 tim. förändring

-1.92%

24 tim. volym
$95.32 B USD
Dominans
BTC: 51.14%, ETH: 16.61%
ETH Gas
7 Gwei

ZIL

Zilliqa

ZIL

Lägg till i bevakningslista

$0.01683 USD

N/A

(24H)

0.0000002525 BTC

-8.83%

(24H)

Zilliqa prisdiagram (USD)

Loading...

Börsvärde (USD)

$311.8 M

24H VOLYM (USD)

$27.47 M

Cirkulerande utbud

18.52 B ZIL

Max utbud

21 B ZIL

Total tillgång

19.28 B ZIL

Hur känner marknaden för Zilliqa idag?

Crypto.com

Vad känner du för Zilliqa idag? Rösta för att se resultat

Allmän information

Kontraktsadress

 • icon

  Zilliqa

  zil1qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq9yf6pz


 • icon

  BNB Smart Chain (BEP20)

  0xb86abcb37c3a4b64f74f59301aff131a1becc787

Om Zilliqa

Grad #165

Zilliqa Prissammanfattningar

Senaste data

Zilliqa pris idag är US$0.01683, med en handelsvolym under 24 timmar på $27.47 M. ZIL är +0.00 % under de senaste 24 timmarna.ZIL har ett cirkulerande utbud av 18.52 B ZIL och en maximal tillgång på 21 B ZIL.


Vad är Zilliqa?

Zilliqa (ZIL) är en plattform för smarta kontrakt som syftar till att lindra skalbarhetsbegränsningarna som stöter på i andra blockkedjor. Dess arkitekturdesign med sharding möjliggör parallella kedjor för att utföra transaktioner samtidigt, vilket gör att nätverket kan bearbeta tusentals transaktioner per sekund (tps) och öka nätverkets totala kapacitet. Det är den första offentliga blockkedjan som har implementerat sharding på sin huvudnät.

Förutom skalbarhet inkluderar Zilliqa ett lager för att underlätta generering av smarta kontrakt med hjälp av sitt infödda programmeringsspråk, Scilla (kort för smart kontrakt mellannivåspråk). Nätverket använder en hybrid Proof of Work (PoW)/Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT) mekanism för att uppnå konsensus om transaktioner och kontraktsexekveringar.

ZIL är den infödda utility token för Zilliqa blockkedjan.

En kort historik om Zilliqa

Prateek Saxena, då en biträdande professor vid National University of Singapore School of Computing, kom först på idén om Zilliqa 2016 när han arbetade med flera studenter och publicerade en uppsats om hur en sharding-fokuserad blockkedja kunde förbättra nätverkseffektiviteten och hastigheten. Tillsammans med Xinshu Don och Amrit Kumar skapade Saxena Zilliqa Research, som blev Zilliqa-nätverket, 2017, bara några månader innan teamet släppte sitt första testnät.

Zilliqa sätter sharding-teorin i verkligheten med ett protokoll som försöker övervinna skalbarhetsbegränsningar i befintliga blockkedjor. Teamets stora mål med att utveckla denna lösning var att etablera en plattform som kan bearbeta smarta kontrakt i skala utan att äventyra viktiga blockkedjeprinciper, som decentraliserad nodhantering.

Mellan december 2017 och januari 2018 höll Zilliqa en offentlig tokenförsäljning på Ethereum-nätverket. Deltagare i försäljningen fick ERC-20 "Zillings" - eller ZILs. Projektet förväntade sig ursprungligen att finansiera upp till 20 miljoner dollar. Men gränsen höjdes till ett hårt tak på 22 miljoner dollar på grund av tillväxten i ETH priser.

Planen är att använda 80% av tilldelningen som mottagits för forskning, utveckling och verksamhet under de första tre till fyra åren, med 15% tilldelat till Anquan Capital Pte. Ltd., som utvecklade kärntekniken bakom den skalbara blockkedjan; och de återstående 5% går till grundlagsteamet.

Hur Zilliqa fungerar

Zilliqa använder en modifierad version av PoW-konsensusprotokollet för att organisera och verifiera transaktioner och ge säkerhetsgarantier för slutförda transaktioner. Enligt forskarna ger denna uppdaterade konsensusmodell en mer kostnadseffektiv form av brytning jämfört med andra nätverk på marknaden.

Zilliqas lager för smarta kontrakt inkluderar ett eget programmeringsspråk som kallas Scilla, vilket gör att utvecklare enkelt kan skriva och uttrycka villkor för smarta kontrakt. Denna infrastruktur används för att konstruera både pilot- och kommersiella applikationer inom områdena säkerhetstoken-erbjudanden, spel, domänregistreringstjänster, finansiella tjänster och betalningsavstämning inom reklam.

Vad används Zilliqa för?

Zilliqa designades med skalbarhet i åtanke, med hjälp av en unik konsensusmekanism med komplexa sharding-protokoll för att hantera tusentals transaktioner per sekund. Genom att partitionera nätverket i mindre enheter, en process som kallas sharding, bearbetas transaktioner parallellt, vilket uppnår snabbare transaktionsklarering. Som ett resultat kan plattformen skala för att matcha storleken på sitt nätverk.

Eftersom nätverket är decentraliserat har användarna tillgång till en censurresistent plattform för att genomföra transaktioner. På grund av plattformens design kan den hantera både stora internationella värdeöverföringar och mikrotransaktioner, vilket gör att utvecklare kan designa mer komplexa applikationer. Konsumenter kan göra vardagliga transaktioner utan att betala höga avgifter.

Ett annat kritiskt problem som många blockkedjor står inför är energiförbrukning. PoW-blockkedjor behöver en betydande mängd bearbetningskraft. Blockkedjor, som Bitcoin, använder redan mer energi än hela nationer. Zilliqa designades för att lösa dessa problem genom att använda PBFT-konsensusmekanismen.

Mer om Zilliqa

Hemsida

Var kan du köpa Zilliqa?

trade astronaut

Köp på Crypto.com-appen

Registrera ett konto på bara några minuter för att köpa krypto med kort eller banköverföring.

appstoregoogle play
trade rocket

Handla på Crypto.com Exchange

Sätt in krypto på vår exchange och handla med djup likviditet och låga avgifter.

Relevanta resurser

bulb icon

Om du är ny på krypto, använd Crypto.com universitet och vårt Hjälpcenter för att lära dig hur du börjar köpa Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor.

bulb icon

För att kontrollera Zilliqa pris live i valfri fiatvaluta kan du använda Crypto.coms omräkningsfunktion i det övre högra hörnet på den här sidan.

Prissidan Zilliqa är bara en avCrypto.com prisindexsom innehåller prishistorik, pristicker, börsvärde och live-diagram för de bästa kryptovalutorna.

ZIL Prisstatistik

Zilliqa Pris

$0.01683

24h hög / 24h låg

N/A

7d hög / 7d låg

N/A

30d hög / 30d låg

N/A

90d hög / 90d låg

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populärt

Valutaomvandlare

Belopp

ZIL

ZIL

1 ZIL = 0.01683 USD

Priset är endast för referens. Senaste uppdatering:

Allmän information

Kontraktsadress

 • icon

  Zilliqa

  zil1qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq9yf6pz


 • icon

  BNB Smart Chain (BEP20)

  0xb86abcb37c3a4b64f74f59301aff131a1becc787

ZIL Prisstatistik

Zilliqa Pris

$0.01683

24h hög / 24h låg

N/A

7d hög / 7d låg

N/A

30d hög / 30d låg

N/A

90d hög / 90d låg

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populärt

Företag

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Allmänna villkor

Integritetsmeddelande

Status

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI