Coinok
22,030
Piaci kapitalizáció
$2,591.66 B USD
24h változás

-2.93%

24h volumen
$74.01 B USD
Dominancia
BTC: 50.76%, ETH: 16.08%
ETH Gas
9 Gwei

STX

Stacks

STX

Figyelőlistához hozzáad

$2.09 USD

N/A

(24H)

0.00003139 BTC

-9.61%

(24H)

Stacks Árfolyam grafikon (USD)

Loading...

Piaci kapitalizáció (USD)

$3.07 B

24 órás volumen (USD)

$204.07 M

Forgalomban lévő kínálat

1.47 B STX

Max kínálat

1.82 B STX

Teljes kínálat

1.82 B STX

Mit gondol ma a piac a mai Stacks coinról?

Crypto.com

Mit gondol a Stacks-ról ma? Szavazzon az eredmények megtekintéséhez

Általános információ

Szerződéscím

  • icon

    Stacks Blockchain

    SP3K8BC0PPEVCV7NZ6QSRWPQ2JE9E5B6N3PA0KBR9.token-wstx

Rólunk Stacks

Rangsor #32

Stacks Összefoglaló az árakról

Legutóbbi adatok

A Stacks árfolyama ma US$2.09, 24 órás kereskedési volumene $204.07 M. A(z) STX árfolyama +0.00%-kal változott az elmúlt 24 órában.STX forgalomban lévő kínálata 1.47 B STX és maximális kínálata 1.82 B STX.


Mi az a Stacks?

A Stacks egy nyílt forráskódú, Layer-1 blokklánc hálózat, amely a Bitcoin biztonságát és tőkéjét használja ki a decentralizált alkalmazások (dappok) és okosszerződések számára. Az STX a Stacks hálózat natív kriptovalutája.

A Stacks 2017-es első fehér könyvében azt írta, hogy "a decentralizált alkalmazások új internetét" hozta létre, amely "lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül birtokolják az alkalmazásuk adatait". Hálózata "nyílt forráskódú erőfeszítés az internet újbóli decentralizálására". A Stacks azóta továbbfejlődött, és legújabb (2020 decemberében kiadott) fehér könyvében olyan hálózatként írja le magát, amely "alkalmazásokat és okosszerződéseket hoz a Bitcoinhoz anélkül, hogy azt módosítaná".

A Stacks rövid története

Muneeb Ali 2017-ben mutatta be a Stacks-t, akkor még Blockstacks néven, egy fehér könyvön keresztül, amelyben kifejtette, hogy milyen megoldást kínál a Bitcoin skálázhatósági problémáira. A Blockstacks ökoszisztéma független entitások, fejlesztők, tulajdonosok és közösségek gyűjteményéből állt, amelyek együtt dolgoztak azon, hogy a Bitcoin egyszerű értéktárolón túllépve egy felhasználói tulajdonú internetet építsenek. A Blockstacks az első fehér könyvében azt írta, hogy blokkláncát termelésben telepítették, és több vállalat és nyílt forráskódú közreműködő aktívan fejleszt új szolgáltatásokat.

2019-ben a Blockstacks az STX kriptovalutát az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által jóváhagyott első tokenfelajánláson keresztül terjesztette a nagyközönség számára, így a projekt 52,8 millió dollárt gyűjtött össze. Amikor a Stacks v1 genesis block 2019-ben elindult, 1,3 milliárd STX-et minteltek, és a tervezett maximális készlet 1,818 milliárd token volt. Az indulás előtti ügyfelek 866 827 880 STX-et kaptak a kezdeti 1,32 milliárdból, míg 453 172 120 STX maradt felosztatlanul. A 2019-es tokenértékesítés résztvevői a megmaradt pénzösszegeket a hálózat 2019. októberi genesis hard forkja során kapták meg, amely a Blockstacks blokklánc első verziójának elindítását jelentette. A Stacksba befektető nagy intézmények közé tartozik a zkCapital, a YouBi Capital, az Y Combinator, a Visary Capital, a Version One Ventures és még sokan mások.

2020 októberében a Blockstacks átnevezése Stacks-ra változott, és a Blockstack PBC, a projekt fejlesztésének nagy részét irányító blokklánc-szoftvercéget átnevezték Hiro Systems PBC-re. 2020 decemberében a Stacks egy új fehér könyvet mutatott be, amelyben felvázolta a blokklánc-technológia főbb változásait; egy hónappal később pedig elindult a Stacks 2.0 blokklánc.

Hogyan működik a Stacks

A Stacks blokklánc a Bitcoin skálázhatósági kihívásait igyekszik megoldani. Mivel a Bitcoin korlátozott mennyiségű tranzakciós térrel rendelkezik, a Stacks segít a tranzakciós kapacitás növelésében. Konkrétan a Stacks ökoszisztéma további funkciókat kínál a Bitcoin-hálózathoz, amely statikus és rugalmatlan lehet. A Stacks felhasználói a Stacks és a Bitcoin integrációján keresztül új hálózati funkciókat indíthatnak el anélkül, hogy magát a Bitcoin-hálózatot meg kellene változtatniuk. A Stacks platform emellett a Bitcoin hatékony biztonságát és véglegességét használja az ökoszisztémán belüli tranzakciók védelmére. A hálózat minden egyes létrehozott blokk esetében a Bitcoin-t használja fel a Bitcoin blokkláncán történő tranzakciók elszámolásához.

A Stacks felhasználói a blokkláncon tárolt egyedi azonosító rendszer segítségével tulajdonjoggal rendelkeznek adataik felett. Ez az azonosító lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy önállóan tárolják az adatokat az általuk választott adathordozón, és kiküszöböli a hitelesítéshez szükséges jelszavak megtartását.

Továbbá a Stacks projekt megfelelő működéséhez elengedhetetlen a két fél (azaz a bányászok és a stackerek) interakciója. Ennek az interakciónak a szabályozására a Stacks a Proof-of-Transfer (PoX) konszenzusmechanizmust használja - az első konszenzus algoritmust két blokklánc (Bitcoin és Stacks) között.

Érdekes módon a bányászok nem bányásznak semmit a Stacks blokkláncon. Ehelyett a Bitcoin (BTC) blokkláncáról swappolnak már bányászott coinokat, és átadják azokat az STX nyerési esélyért.

Mire használják a Stacks-t (STX)?

Az STX-et a tranzakciók üzemeltetéséhez és a bányászok jutalmaként használják, miközben lehetővé teszi a birtokosok számára, hogy BTC-t keressenek a "Stacking", azaz a mechanizmus révén, amely az STX tokenek birtokosait a Stacks blokklánc konszenzusfolyamatában való részvételért jutalmazza. Az STX-et digitális eszközök, például felhasználói azonosítók és okosszerződések regisztrálására használják a Stacks blokkláncra. Emellett népszerű módszer a Bitcoin-tartalmak művelésére is. A felhasználók stakelhetik STX tokenjeiket, hogy BTC-ben kapjanak jutalmat.

Többet itt Stacks

Explorer

Hol vásárolhat Stacks?

trade astronaut

Vásároljon a Crypto.com Appon

Regisztráljon számlát pár percen belül és vásároljon kriptot kártyával vagy banki átutalással.

appstoregoogle play
trade rocket

Kereskedjen a Crypto.com Exchangen

Fizessen be kriptot a tőzsdénkre és kereskedjen alacsony díjakkal és bő likviditással.

Kapcsolódó források

bulb icon

Ha még nem ismeri a kriptovalutákat, a Crypto.com Egyetem és a Súgóközpont segítségével megtanulhatja, hogyan kezdjen Bitcoint, Ethereumot és más kriptovalutákat vásárolni.

bulb icon

A Stacks jelenlegi árának az Ön által választott fiat valutában való ellenőrzéséhez használhatja a Crypto.com váltó funkcióját az oldal jobb felső sarkában.

A Stacks ár értesítés oldal része a következőnek: Crypto.com árindex,amely az árelőzményeket és - értesítéseket, piaci kapitalizációt és a top kriptovaluták élő grafikonjait tartalmazza.

STX Árstatisztikák

Stacks Ár

$2.09

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Trending

Pénzváltó

Összeg

STX

STX

1 STX = 2.09 USD

Az árfolyam kizárólag tájékoztató jellegű. Utolsó frissítés:

Általános információ

Szerződéscím

  • icon

    Stacks Blockchain

    SP3K8BC0PPEVCV7NZ6QSRWPQ2JE9E5B6N3PA0KBR9.token-wstx

STX Árstatisztikák

Stacks Ár

$2.09

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Trending

A vállalat

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Felhasználási feltételek

Adatvédelemi figyelmeztetés

Státusz

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI