Mynt
20,047
Börsvärde
$2,454.18 B USD
24 tim. förändring

+0.28%

24 tim. volym
$91.05 B USD
Dominans
BTC: 49.55%, ETH: 16.70%
ETH Gas
42 Gwei

FTM

Fantom

FTM

Lägg till i bevakningslista

$0.5093 USD

N/A

(24H)

0.000008048 BTC

-2.34%

(24H)

Fantom prisdiagram (USD)

Loading...

Börsvärde (USD)

$1.43 B

24H VOLYM (USD)

$179.19 M

Cirkulerande utbud

2.8 B FTM

Max utbud

3.18 B FTM

Total tillgång

3.18 B FTM

Hur känner marknaden för Fantom idag?

Crypto.com

Vad känner du för Fantom idag? Rösta för att se resultat

Allmän information

Sociala kanaler

Kontraktsadress

 • icon

  Ethereum

  0x4e15361fd6b4bb609fa63c81a2be19d873717870


 • icon

  BNB Smart Chain (BEP20)

  FTM-A64


 • icon

  Solana

  8gC27rQF4NEDYfyf5aS8ZmQJUum5gufowKGYRRba4ENN


Om Fantom

Grad #67

Fantom Prissammanfattningar

Senaste data

Fantom pris idag är US$0.5093, med en handelsvolym under 24 timmar på $179.19 M. FTM är +0.00 % under de senaste 24 timmarna.FTM har ett cirkulerande utbud av 2.8 B FTM och en maximal tillgång på 3.18 B FTM.


Vad är Fantom (FTM)

Fantom är en skalbar nästa generations blockkedjeplattform som är populär bland kunder inom Decentralised Finance (DeFi), affärsapplikationer och EVM-utvecklare. Fantoms mainnet, Fantom Opera, är öppen källkod och utan tillstånd och använder en asynkron bysantinsk feltolerans (aBFT) konsensusmetod kallad Lachesis. Med Lachesis uppnår nätverkets noder konsensus oberoende av varandra utan att behöva utbyta färdiga block. För användarna verifieras och avslutas transaktionerna ofta inom några sekunder.

En kortfattad historik om Fantom

Den sydkoreanska datorforskaren Dr Ahn Byung Ik grundade Fantom 2018. Fantom Foundation samlade in 40 miljoner dollar den 22 juni 2018.

Fantom har införlivat Lachesis som ett konsensuslager som kan utvidgas till nya lager inom systemet. Fantom-ekosystemet kan i slutändan bestå av många blockkedjelager med Lachesis i centrum. Det första extra lagret inuti Fantom var Opera, en EVM-kompatibel plattform för smarta kontrakt som släpptes i december 2019. Opera är ett proof of stake (PoS)-lager vars valideringsuppsättning använder Lachesis för att verifiera transaktioner och skapa nya block. Den erbjuder över 80+ decentraliserad finansiering (DeFi) appar, som SushiSwap och Curve.

I maj 2019 meddelade Fantom att man skulle samarbeta med Binance Chain för att främja interoperabilitet via ett ekosystem med flera tillgångar och över flera kedjor. Denna multi-tillgångsplan skulle lägga till många nya tokenstandarder till Fantom, inklusive Fantomversioner av Ethereums ERC20 och Binance kedjans BEP-2. Dessa specifikationer lägger grunden för att implementera populära Ethereum-appar på Opera i början av 2021.

Fantom Foundation har flyttat sin tyngdpunkt mot DeFi användningsfall med stöd av Yearn Finance grundare Andre Cronje, som arbetar som teknisk rådgivare till Fantom. Andre har gett råd och hjälpt till att främja Fantoms multichainverksamhet, särskilt skapandet av Fantoms bro till Ethereum. Efter att ha bistått Fantom DeFi ekosystemet meddelade Andre nyligen att han skulle ta ett steg tillbaka och inte längre bidra till krypto/DeFi utrymmet för tillfället.

I slutet av januari 2022 blev Fantom världens tredje största blockkedjesystem efter Bitcoin och Ethereum, med ett ekosystem som nu uppgår till över 12 miljarder dollar.

Hur Fantom fungerar

Fantom är en snabb, skalbar och säker plattform för digitala tillgångar. Den är baserad på riktade acykliska grafer (DAG) som erbjuder utvecklare DeFi-tjänster med hjälp av sin egen konsensusmekanism. Fantom, tillsammans med det egna myntet FTM, lovar att lindra problem kopplade till plattformar för smarta kontrakt, särskilt transaktionshastigheten, som skaparna hävdar är lägre än 2 sekunder.

Enligt Fantom erbjuder Lachesis-mekanismen betydligt större kapacitet och 2 sekunders transaktionsavslutning samt säkerhetsförbättringar jämfört med befintliga algoritmbaserade plattformar som bygger på Proof of stake (PoS). Lachesis är ett konsensuslager i blockkedjeteknik-stapel som kan infogas i vilken distribuerad huvudbok som helst. Lachesis driver Fantoms Opera mainnet-installation, som körs på den virtuella maskinen Ethereum (EVM) och är Ethereum-kompatibel.

Varje Fantom DApp har sin egen blockkedja. De delar alla Lachesis konsensus och kan kommunicera, men de är i övrigt autonoma och har olika styrningsnormer. Fantom är därför jämförbart med Polkadot, Cosmos och andra nätverk med flera kedjor. Fantom hävdar att det kan hantera ett oändligt antal sådana DApp-blockkedjor utan att offra hastighet eller effektivitet.

Vad används Fantom till?

En unik egenskap hos Fantom är att dess smarta kontrakt skapar säkrare, pålitligare och mer sofistikerade DApps och finansiella lösningar. Betalningar, digital identifiering och medicinska journaler är primära användningsområden. Lachesis är den konsensusteknik för proof of stake (PoS) som används av Fantom för dessa ändamål.

Fantom ger användarna ledarlös styrning på kedjan genom en proof of stake-mekanism, den så kallade "Lachesis Consensus". Som en aBFT-mekanism hjälper Lachesis Fantoms valideringsnoder att lösa den föregående blockkedjans dilemma när det gäller tidseffektivitet och transaktionsvolym. Fantoms smarta kontrakt utformades i Solidity, det Ethereum-baserade kodningsspråket, och dess funktion är kompatibel med både Fantom och Ethereum på ett kedjeöverskridande sätt.

För detta kan utvecklare ansluta sina smarta kontrakt till Ethereum och njuta av Fantoms snabba hastighet i bästa möjliga utsträckning. Fantom hjälper användare att upprätta privata eller offentliga huvudböcker genom att använda EVM och Cosmos SDK.

Mer om Fantom

Hemsida

Var kan du köpa Fantom?

trade astronaut

Köp på Crypto.com-appen

Registrera ett konto på bara några minuter för att köpa krypto med kort eller banköverföring.

appstoregoogle play
trade rocket

Handla på Crypto.com Exchange

Sätt in krypto på vår exchange och handla med djup likviditet och låga avgifter.

Relevanta resurser

bulb icon

Om du är ny på krypto, använd Crypto.com universitet och vårt Hjälpcenter för att lära dig hur du börjar köpa Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor.

bulb icon

För att kontrollera Fantom pris live i valfri fiatvaluta kan du använda Crypto.coms omräkningsfunktion i det övre högra hörnet på den här sidan.

Prissidan Fantom är bara en avCrypto.com prisindexsom innehåller prishistorik, pristicker, börsvärde och live-diagram för de bästa kryptovalutorna.

FTM Prisstatistik

Fantom Pris

$0.5093

24h hög / 24h låg

N/A

7d hög / 7d låg

N/A

30d hög / 30d låg

N/A

90d hög / 90d låg

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populärt

Valutaomvandlare

Belopp

FTM

FTM

1 FTM = 0.5093 USD

Priset är endast för referens. Senaste uppdatering:

Allmän information

Sociala kanaler

Kontraktsadress

 • icon

  Ethereum

  0x4e15361fd6b4bb609fa63c81a2be19d873717870


 • icon

  BNB Smart Chain (BEP20)

  FTM-A64


 • icon

  Solana

  8gC27rQF4NEDYfyf5aS8ZmQJUum5gufowKGYRRba4ENN


FTM Prisstatistik

Fantom Pris

$0.5093

24h hög / 24h låg

N/A

7d hög / 7d låg

N/A

30d hög / 30d låg

N/A

90d hög / 90d låg

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populärt

Företag

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Allmänna villkor

Integritetsmeddelande

Status

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI