Monede
19,110
Capitalizare de piață
$1,732.31 B USD
Schimbare (24 de ore)

-0.29%

Volum per 24h
$46.1 B USD
Dominanță
BTC: 49.46%, ETH: 16.28%
Gaz ETH
304 Gwei

XTZ

Tezos

XTZ

Adăugați la lista de Vizionare

$0.9545 USD

N/A

(24H)

0.00002529 BTC

-1.92%

(24H)

Graficul prețurilor Tezos ( USD )

Loading...

Capitalizare de piață (USD)

$919.1 M

VOLUM 24H (USD)

$26.5 M

Rezervă Circulantă

962.91 M XTZ

Rezervă Maximă

N/A

Total Supply

983.89 M XTZ

Care este pulsul pieței în privința Tezos astăzi?

Crypto.com

Ce părere ai despre Tezos astăzi? Votați pentru a putea vedea rezultatele

Informații generale

Canale Sociale

Adresa Contractului

 • icon

  BNB Smart Chain (BEP20)

  0x16939ef78684453bfdfb47825f8a5f714f12623a


 • icon

  Tezos

  Tez

Despre Tezos

Poziție #67

Tezos Rezumate de preț

Ultimele date

Astăzi prețul Tezos este de US$0.9545, cu un volum de tranzacționare în 24 de ore de $26.5 M. XTZ este +0.00% în ultimele 24 de ore.XTZ are o rezervă circulantă de962.91 M XTZ.


Ce este Tezos

Tezos este o platformă de contracte inteligente și de aplicații descentralizate. Procesul de creare a blocurilor Tezos se numește "coacere", prin intermediul Tezos, deținătorii care își pun la stake tokenurile pot primi tokenuri Tezos (XTZ) ca recompensă pentru crearea și verificarea blocurilor. XTZ este criptomoneda care alimentează Tezos. Tezos, o rețea blockchain, se leagă de un token digital cunoscut sub numele de "tez" sau "tezzie".

Un scurt istoric al Tezos

Este înființată de Arthur și Kathleen Breitman și a fost propusă inițial în 2014. Fundația non-profit Tezos, cu sediul în Zug, Elveția, a fost înființată pentru a sprijini proiectul în 2017 și a strâns 232 de milioane de dolari în Bitcoin și Ethereum în cadrul uneia dintre cele mai mari oferte inițiale de monede (ICO) de la acea vreme. Potrivit dezvoltatorilor, "Tezos" înseamnă "contract inteligent" în greaca veche.

În primele zile, Tezos s-a confruntat cu mai multe întârzieri și provocări juridice după un început promițător și o ofertă inițială de monede (ICO) de succes. Prețul Tez s-a cvadruplat și a atins maxime istorice între octombrie 2019 și februarie 2020. Tezos continuă să atragă atenția în 2021 și se numără printre primele 40 de criptomonede.

Least Authority, o companie de audit, a dezvăluit concluziile a cinci audituri finalizate pentru Fundația Tezos în 2018 și martie 2019. Tezos, cu o probabilitate ridicată, se protejează împotriva reorganizărilor lanțului și a selfish-baking-ului, două preocupări tipice pentru blockchainuri care utilizează consensul de tip Nakamoto. O a doua analiză confirmă faptul că selfish baking în Tezos produce profituri mici, chiar și atunci când brutarul care încearcă acest lucru are o participație considerabilă. Un studiu a descoperit o potențială eroare în mecanismul existent de consens de proof of stake (PoS) al Tezos, oferind o analiză teoretică a fezabilității și profitabilității unui atac de sustragere de blocuri cunoscut sub numele de "selfish endorsing".

Acest studiu a dus la recomandarea unei ajustări a protocolului care ar reduce profitabilitatea activității frauduloase. Blockchainul Tezos poate construi aplicații decentralizate și contracte inteligente care nu pot fi cenzurate sau eliminate de către terți. El permite un proces de verificare formală, care îmbunătățește securitatea acestor aplicații prin intermediul unor proceduri matematice. Acest mecanism poate, de asemenea, să identifice erorile și să le rezolve înainte de a avea repercusiuni semnificative.

Cum funcționează Tezos

În timp ce Tezos are unele asemănări cu alte criptomonede, sistemul său de operare este distinct. Blockchain-ul Tezos se împarte în trei protocoale: un protocol de rețea care descoperă blocurile și difuzează tranzacțiile, un protocol de tranzacție care specifică ce face ca o tranzacție să fie valabilă și un protocol de consens care formează consensul în jurul unui lanț unic.

Tezos utilizează dovada lichidă de stake (LPoS), o variantă a mecanismului clasic de consens de tip "proof of stake" (PoS). Acest mecanism funcționează prin stake sau "coacerea" XTZ de către utilizatorul său, în cazul Tezos. Un singur nod trebuie să coacă 8.000 de tokenuri XTZ pentru a deveni un "brutar". Brutarii joacă un rol esențial în guvernanța blockchain, votând modificările de cod oferite de dezvoltatori. Procesul de votare durează 4×23 zile.

Pentru ce se utilizează Tezos

Tezos, la fel ca Ethereum, este destinat să valorifice contractele inteligente. Tezos merge dincolo de ofertele inițiale. Extinde conceptul de contract inteligent, permițând participanților să controleze direct regulile rețelei.

Tezos urmărește să integreze procesul de luare a deciziilor în însăși rețeaua de utilizatori. Tezos creează stimulente pentru implicarea utilizatorilor în procesul de dezvoltare de bază prin descentralizarea întreținerii și democratizarea procesului de dezvoltare. Creatorii Tezos știau că unele atribute esențiale vor avea nevoie de atenție de-a lungul timpului.

Tezos folosește argumente matematice explicite pentru a păstra aceste calități. De asemenea, conține un sistem de luare a deciziilor de grup care permite deținătorilor de tokenuri să voteze cu privire la viitoarele actualizări ale protocolului.

Tezos funcționează pe o rețea blockchain descentralizată, ceea ce înseamnă că nicio bază de date centrală nu poate fi spartă pentru a actualiza sau șterge date. Chiar dacă un hacker descoperă încercările, nu poate avea loc nicio modificare fără consensul părților interesate.

Mai multe despre Tezos

Website

De unde puteți cumpăra Tezos?

trade astronaut

Cumpărați de pe aplicația Crypto.com

Înscrieți-vă pentru un cont în câteva minute și puteți cumpăra criptomonede folosind cardul de credit sau prin transfer bancar.

appstoregoogle play

Resurse relevante

bulb icon

Dacă sunteți nou în crypto, utilizați Universitatea Crypto.com și Centrul nostru de asistență pentru a afla cum să începeți să cumpărați Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede.

bulb icon

Pentru a verifica prețul Tezos direct în moneda fiat aleasă de dvs., puteți utiliza funcția de conversie a Crypto.com din colțul din dreapta sus al acestei pagini.

Pagina cu prețul Tezos este doar una în Indicele prețurilor Crypto.com prezintă istoricul prețurilor, ticker de prețuri, capitalizarea pieței și graficele live pentru criptomonedele de top.

XTZ Statistici Preț

Tezos Preț

$0.9545

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

Populare

Convertor de Valută

Suma

XTZ

XTZ

1 XTZ = 0.9545 USD

Tariful este doar pentru referință. Ultima actualizare:

Informații generale

Canale Sociale

Adresa Contractului

 • icon

  BNB Smart Chain (BEP20)

  0x16939ef78684453bfdfb47825f8a5f714f12623a


 • icon

  Tezos

  Tez

XTZ Statistici Preț

Tezos Preț

$0.9545

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

Populare

Companie

Copyright © 2018 - 2023 Crypto.com. All rights reserved.

Termeni și Condiții

Notificare de Confidențialitate

Status

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI