Monede
20,071
Capitalizare de piață
$2,643.1 B USD
Schimbare (24 de ore)

+3.69%

Volum per 24h
$192.43 B USD
Dominanță
BTC: 49.77%, ETH: 16.90%
Gaz ETH
64 Gwei

QTUM

Qtum

QTUM

Adăugați la lista de Vizionare

$5.56 USD

N/A

(24H)

0.0000829 BTC

-3.71%

(24H)

Graficul prețurilor Qtum ( USD )

Loading...

Capitalizare de piață (USD)

$582.8 M

VOLUM 24H (USD)

$816.41 M

Rezervă Circulantă

104.76 M QTUM

Rezervă Maximă

107.82 M QTUM

Rezervă Totală

107.82 M QTUM

Care este pulsul pieței în privința Qtum astăzi?

Crypto.com

Ce părere ai despre Qtum astăzi? Votați pentru a putea vedea rezultatele

Despre Qtum

Poziție #135

Qtum Rezumate de preț

Ultimele date

Astăzi prețul Qtum este de US$5.56, cu un volum de tranzacționare în 24 de ore de $816.41 M. QTUM este +0.00% în ultimele 24 de ore.QTUM are o rezervă circulantă de 104.76 M QTUM și o rezervă maximă de 107.82 M QTUM.


Ce este Qtum?

Qtum își propune să combine cele mai bune calități dintre Bitcoin și Ethereum. Qtum este o platformă publică blockchain open-source care valorifică funcționalitatea contractului inteligent al Ethereum și o combină cu securitatea oferită de Bitcoin modelul de ieșire a tranzacțiilor necheltuite (UTXO). Scopul Qtum este de a crea o platformă care să facă crypto potrivită pentru adoptarea de către organizații mari din afara spațiului criptografic.

Qtum este bazat pe Proof of Stake (PoS) și utilizează un Protocol de guvernanță descentralizată (DGP) care permite modificarea setărilor blockchain prin contracte inteligente. De exemplu, Qtum poate crește dimensiunea blocului pe lanțul său fără o furcă dură.

Tokenul său nativ este QTM. Acesta poate fi utilizat pentru a plăti taxe pe platformă și oferă, de asemenea, deținătorilor drepturi de vot privind dezvoltarea platformei.

O scurtă istorie a Qtum

Qtum – pronunțat "quantum" – a fost fondat în 2016 de Fundația Qtum, o organizație non-profit cu sediul în Singapore care dezvoltă software. Membrii fondatori sunt Patrick Dai, Jordan Earls și Neil Mahl. Oferta inițială de monede (ICO) a avut loc în martie 2017 și a strâns 15 milioane USD prin vânzarea a 51% din oferta totală de 100 milioane QTM. Restul ofertei a fost distribuit între investitori, echipa fondatoare și alocat dezvoltării afacerii. Platforma Qtum a intrat în funcțiune în octombrie 2017.

Scopul Qtum este de a combina tot ce este mai bun atât din Bitcoin, cât și din Ethereum pentru a crea un schimb sigur pentru aplicații descentralizate (dapps) axate pe afaceri, care pot fi utilizate de industrii precum finanțele și rețelele sociale.

Cum funcționează Qtum

Pentru a-și atinge viziunea, Fundația Qtum a modificat codul Bitcoin adăugând caracteristici de contract inteligent în stil Ethereum. Acest lucru permite utilizatorilor și creatorilor să scrie și să ruleze aplicații de contracte inteligente în ecosistemul Qtum.

S-ar putea să ne întrebăm acum cum diferă acest lucru de Ethereum în sine. Răspunsul este că modelul de tranzacție al Qtum este o copie exactă a modelului de tranzacție UTXO al Bitcoin. În plus, echipa a adăugat un strat suplimentar care funcționează într-un mod similar cu mașina virtuală Ethereum (EVM), care execută contracte inteligente și permite aplicații descentralizate.

Qtum și-a construit propria mașină virtuală. Acest lucru permite dezvoltatorilor să scrie și să execute programe în rețeaua distribuită de computere Qtum. Nodurile sale globale sunt distribuite pe șase continente, iar numărul de noduri Qtum este depășit doar de Bitcoin și Ethereum.

Pe lângă împrumuturile de la cele mai mari două blockchain-uri din spațiu, Qtum și-a adăugat și propria atingere. Primul este ceea ce Qtum numește Account Abstraction Layer (AAL), tehnologia care permite interacțiunea contractelor inteligente și a modelului UTXO.

În al doilea rând, Qtum rulează pe un PoS modelul consensual, mai degrabă decât modelul Proof of Work (PoW) utilizat de Bitcoin și soluția intermediară utilizată în prezent de Ethereum. Acest lucru face mai eficientă din punct de vedere energetic extragerea de noi monede QTM. Abordarea PoW a Bitcoin consumă mai multă energie electrică anual decât țări întregi, ceea ce a dus la reacții negative din perspectiva sustenabilității. Procesul PoS al Qtum este soluția mai modernă și are ca rezultat un consum redus de energie electrică.

Pentru ce se utilizează Qtum (QTM)?

Qtum oferă un ecosistem multi-portofel pentru utilizatorii iOS, Android, Windows, Mac, Linux, portofel hardware, web și alți clienți.

Tokenul QTM

poate fi utilizat pentru a plăti taxe în rețea și oferă, de asemenea, drepturi de vot deținătorilor prin sistemul său de guvernanță on-chain, ceea ce înseamnă că cei care dețin QTM pot influența direcția dezvoltării platformei.

Mai multe despre Qtum

Explorator

De unde puteți cumpăra Qtum?

trade astronaut

Cumpărați de pe aplicația Crypto.com

Înscrieți-vă pentru un cont în câteva minute și puteți cumpăra criptomonede folosind cardul de credit sau prin transfer bancar.

appstoregoogle play

Resurse relevante

bulb icon

Dacă sunteți nou în crypto, utilizați Universitatea Crypto.com și Centrul nostru de asistență pentru a afla cum să începeți să cumpărați Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede.

bulb icon

Pentru a verifica prețul Qtum direct în moneda fiat aleasă de dvs., puteți utiliza funcția de conversie a Crypto.com din colțul din dreapta sus al acestei pagini.

Pagina cu prețul Qtum este doar una în Indicele Prețurilor Crypto.com prezintă istoricul prețurilor, ticker de prețuri, capitalizarea pieței și graficele live pentru criptomonedele de top.

QTUM Statistici Preț

Qtum Preț

$5.56

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populare

Convertor de Valută

Suma

QTUM

QTUM

1 QTUM = 5.56 USD

Tariful este doar pentru referință. Ultima actualizare:

QTUM Statistici Preț

Qtum Preț

$5.56

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populare

Companie

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Termeni și Condiții

Notificare de Confidențialitate

Status

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI