Monede
22,105
Capitalizare de piață
$2,486.49 B USD
Schimbare (24 de ore)

-2.70%

Volum per 24h
$99.9 B USD
Dominanță
BTC: 51.08%, ETH: 16.73%
Gaz ETH
15 Gwei

KSM

Kusama

KSM

Adăugați la lista de Vizionare

$23.26 USD

N/A

(24H)

0.0003489 BTC

-5.84%

(24H)

Graficul prețurilor Kusama ( USD )

Loading...

Capitalizare de piață (USD)

$351.16 M

VOLUM 24H (USD)

$22 M

Rezervă Circulantă

15.1 M KSM

Rezervă Maximă

N/A

Rezervă Totală

15.1 M KSM

Care este pulsul pieței în privința Kusama astăzi?

Crypto.com

Ce părere ai despre Kusama astăzi? Votați pentru a putea vedea rezultatele

Despre Kusama

Poziție #150

Kusama Rezumate de preț

Ultimele date

Astăzi prețul Kusama este de US$23.26, cu un volum de tranzacționare în 24 de ore de $22 M. KSM este +0.00% în ultimele 24 de ore.KSM are o rezervă circulantă de15.1 M KSM.


Ce este Kusama?

Kusama este considerată o versiune incipientă, neauditată și neșlefuită a Polkadot. Kusama intenționează să acționeze ca un loc de testare, permițând echipelor și dezvoltatorilor să proiecteze și să implementeze un parachain sau să revizuiască caracteristicile de guvernanță, de staking, de nominalizare și de validare ale Polkadot într-un context real.

Kusama este un mediu public de pregătire a producției pentru Polkadot, care permite oricărui dezvoltator să creeze și să testeze noi blockchainuri sau aplicații înainte de a le publica în rețea. Din acest motiv, Kusama este o zonă de testare pentru dezvoltatorii care doresc să testeze versiunile timpurii ale proiectelor Polkadot, dar cu criptomonede reale tranzacționate pe o piață deschisă.

Rețeaua Kusama este alimentată de propriul său token nativ, KSM, care poate fi utilizat pentru a participa la guvernarea rețelei.

Un scurt istoric al Kusama

Kusama a fost dezvoltat în 2016 de către dezvoltatorii Polkadot, Gavin Wood (co-fondator al Ethereum), Peter Czaban și Robert Habermeier.

Wood are o carieră remarcabilă, deoarece a creat Solidity, limbajul de programare folosit de dezvoltatorii Ethereum pentru a crea aplicații descentralizate (dapps). El a fost, de asemenea, primul CTO al Fundației Ethereum și, înainte de aceasta, a lucrat ca cercetător științific la Microsoft. În 2015, Wood a fondat Parity Technologies, care gestionează Substrate, o platformă de dezvoltare software folosită de dezvoltatorii Kusama pentru a construi parachains. Wood este, de asemenea, șeful Fundației Web3, o organizație non-profit care a supravegheat vânzările de tokenuri Polkadot, generând aproximativ 200 de milioane de dolari de la investitori.

KSM sunt tokenurile native ale rețelei Kusama. În iulie 2018, deținătorii de tokenuri Polkadot (DOT) au primit tokenuri KSM prin tranzacții Ethereum. Tranzacțiile au avut succes, iar deținătorii de tokenuri DOT au primit un loc în blocul de geneză al Kusama. Cu toate acestea, după o lună și jumătate, Kusama a modificat metoda de revendicare a tokenurilor KSM, adoptând paradigma "proof of authority" (PoA). Ca urmare, numai validatorii care au primit KSM au fost autorizați de către parity și Web3 să genereze blocuri.

Validatorii aveau un singur scop în acel moment - să indice dorința lor de a valida. A fost o perioadă haotică, dar nu a durat mult, deoarece Kusama a trecut la POS în câteva luni. Potrivit unui raport al Polkadot Network publicat în februarie 2021, existau 700 de validatori în rețeaua Kusama - o creștere semnificativă față de cei 130 de validatori din decembrie 2019.

Cum funcționează Kusama

Kusama se autointitulează Polkadot’s Canary Network. La fel ca atunci când minerii de cărbune foloseau canarii pentru a determina dacă o mină este sigură, Kusama lucrează în acest fel pentru Polkadot, care devine din ce în ce mai popular printre dezvoltatorii de blockchain. Astfel, Kusama este o alegere excelentă pentru a-și testa aplicațiile înainte de a le include pe Polkadot.

Platforma servește drept platformă de testare pentru dezvoltatorii care doresc să inoveze și să își implementeze blockchainul. Kusama este o rețea preliminară pentru proiecte înainte ca acestea să fie lansate în cele din urmă pe Polkadot - dar multe proiecte aleg să utilizeze Kusama ca produs final.

Kusama are o barieră de intrare redusă pentru înființarea de parachains și cerințe reduse în materie de obligații pentru validatori. Acesta este utilizat în mod obișnuit de startup-urile aflate la început de drum și pentru experimentare.

În primă fază, pentru a asigura o pornire sigură a Kusama, echipa a decis să implementeze un sistem POA pentru lansarea soft, cu noduri gestionate de Fundația Web3. În acest timp, o mare parte din funcționalitatea rețelei Kusama va fi dezactivată pentru a se asigura că poate integra mai mulți validatori într-un proces sigur și securizat. Ulterior, Kusama a trecut la un sistem NPoS (nominated proof of stake) pentru rețeaua sa. Kusama a transformat sistemul POA centralizat inițial din nodurile Web3 într-un nou sistem descentralizat.

Pentru ce se utilizează Kusama?

Pe Kusama, utilizatorii obțin capacitatea de a vota cu privire la îmbunătățirile aduse rețelei prin deținerea și stakingul criptomonedei KSM, fiecare vot fiind proporțional cu suma de KSM pe care o au la stake.

Kusama recompensează acești utilizatori cu KSM proaspăt emise, în funcție de numărul de tokenuri puse la stake, iar validatorii și nominalizatorii primesc recompense suplimentare.

Investitorii ar trebui să ia notă de faptul că nu există restricții în ceea ce privește furnizarea de KSM. În schimb, protocolul eliberează noi KSM în permanență la o rată a inflației prestabilită.

Mai multe despre Kusama

Website

De unde puteți cumpăra Kusama?

trade astronaut

Cumpărați de pe aplicația Crypto.com

Înscrieți-vă pentru un cont în câteva minute și puteți cumpăra criptomonede folosind cardul de credit sau prin transfer bancar.

appstoregoogle play
trade rocket

Tranzacționați pe Crypto.com Exchange

Depuneți criptomonede pe exchange-ul nostru și tranzacționați cu lichiditate profundă și comisioane mici.

Resurse relevante

bulb icon

Dacă sunteți nou în crypto, utilizați Universitatea Crypto.com și Centrul nostru de asistență pentru a afla cum să începeți să cumpărați Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede.

bulb icon

Pentru a verifica prețul Kusama direct în moneda fiat aleasă de dvs., puteți utiliza funcția de conversie a Crypto.com din colțul din dreapta sus al acestei pagini.

Pagina cu prețul Kusama este doar una în Indicele Prețurilor Crypto.com prezintă istoricul prețurilor, ticker de prețuri, capitalizarea pieței și graficele live pentru criptomonedele de top.

KSM Statistici Preț

Kusama Preț

$23.26

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populare

Convertor de Valută

Suma

KSM

KSM

1 KSM = 23.26 USD

Tariful este doar pentru referință. Ultima actualizare:

KSM Statistici Preț

Kusama Preț

$23.26

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populare

Companie

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Termeni și Condiții

Notificare de Confidențialitate

Status

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI