Monede
21,764
Capitalizare de piață
$2,712.57 B USD
Schimbare (24 de ore)

-1.57%

Volum per 24h
$83.23 B USD
Dominanță
BTC: 49.04%, ETH: 16.62%
Gaz ETH
15 Gwei

DCR

Decred

DCR

Adăugați la lista de Vizionare

$20.26 USD

N/A

(24H)

0.0002979 BTC

+0.12%

(24H)

Graficul prețurilor Decred ( USD )

Loading...

Capitalizare de piață (USD)

$326.02 M

VOLUM 24H (USD)

$1.54 M

Rezervă Circulantă

16.09 M DCR

Rezervă Maximă

21 M DCR

Rezervă Totală

16.09 M DCR

Care este pulsul pieței în privința Decred astăzi?

Crypto.com

Ce părere ai despre Decred astăzi? Votați pentru a putea vedea rezultatele

Despre Decred

Poziție #197

Decred Rezumate de preț

Ultimele date

Astăzi prețul Decred este de US$20.26, cu un volum de tranzacționare în 24 de ore de $1.54 M. DCR este +0.00% în ultimele 24 de ore.DCR are o rezervă circulantă de 16.09 M DCR și o rezervă maximă de 21 M DCR.


Ce este Decred?

Decred este o organizație autonomă descentralizată (DAO) cu un accent puternic pe implicarea comunității, guvernanța transparentă și finanțarea pe termen lung a dezvoltării. Tokenul său nativ, DCR, utilizează mecanisme de consens hibride proof of work (PoW) și proof of stake (PoS) și sisteme de guvernanță on chain pentru a garanta implicarea comunității în fluxul de tranzacții și schimbările făcute în Decred. Dezvoltarea proiectului este finanțată printr-un fond descentralizat.

O scurtă istorie a Decred

Rădăcinile Decred pot fi urmărite până în aprilie 2013, când un dezvoltator pseudonim numit "tacotime" a comentat într-o discuție pe Bitcointalk indicând lucrul la o nouă criptomonedă. A fost introdusă pe 12 decembrie 2015, cu intenția de a remedia presupusele defecte ale Bitcoin, inclusiv guvernanța ineficientă a dezvoltatorilor de bază și controlul rețelei, precum și lipsa finanțării dezvoltării și autoritatea excesivă a minerilor asupra rețelei Bitcoin. Decred descrie tokenul său DCR ca fiind “o criptomonedă deschisă, progresivă și auto-finanțată cu un sistem de guvernanță bazat pe comunitate integrat în blockchain-ul său.” În centrul proiectului se află un sistem hibrid de consens PoW/PoS care intenționează să găsească un echilibru între mineri PoW și votanți PoS pentru a construi un concept mai solid de consens.

Mainnet-ul Decred a avut premiera pe 8 februarie 2016, împreună cu constituția Decred, o colecție de principii și standarde care oferă utilizatorilor o înțelegere clară a contractului social dintre ei și proiect. La lansare, 8% din întreaga rezervă a fost pre-minată, cu 4% utilizat pentru a recompensa dezvoltatorii și 4% distribuit prin airdrop la 2.972 de persoane care s-au înscris.

Decred pretinde că este primul blockchain care a realizat cu succes un vot de consens direct on chain, activat de utilizatori, în iunie 2017. Sistemul de propuneri Politeia al Decred a fost stabilit în octombrie 2018, permițând utilizatorilor și părților interesate Decred să propună, să dezbată, să cadă de acord și să finanțeze noi proiecte, inițiative și modificări de consens printr-o platformă off chain.

Înainte de lansare, 8% (1.68 milioane) din totalul de 21 de milioane de DCR a fost pre-minat și distribuit, cu organizația fondatoare a Decred, Company 0 (36%), și echipa de dezvoltare Decred (14%), revendicând un total de 50%. Company 0 a convenit să nu schimbe niciunul dintre DCR-urile sale pentru o perioadă de 24 de luni, iar alocația echipei de dezvoltare Decred a fost fixată pentru o perioadă de 12 luni. Restul de 50% din 1,68 milioane de DCR a fost distribuit participanților care s-au înscris la programul de airdrop, cu o preferință acordată contribuitorilor la proiect. Numărul maxim de participanți la airdrop a fost de 5.000.

Restul de 19.32 milioane DCR din totalul de 21 milioane DCR urmează să fie generate în conformitate cu programul de inflație al Decred; ultima recompensă de bloc este programată pentru ianuarie 2039.

Începând cu mai 2019, Decred a integrat Lightning Network în rețeaua sa. Ca rezultat, utilizatorii au început să trimită plăți prin rețeaua Bitcoin folosind DCR, tokenul nativ al Decred, și păstrând numeroase active în Decredition, soluția de portofel Decred. Decred a lansat, de asemenea, un exchange descentralizat (DEX) în octombrie 2020.

Cum funcționează Decred

Decred este o rețea hibridă PoW/PoS cu guvernanță on chain și un fond descentralizat. Protocolul Decred este un registru distribuit, cu timbru de timp, al transferurilor de output-uri de tranzacții necheltuite (UTXO) păstrate într-un lanț de blocuri de date de dimensiuni dinamice. Acest blockchain este menținut de o rețea de noduri de minare și economice care verifică, răspândesc și concurează pentru a include tranzacții în așteptare (mempool) în blocurile viitoare.

Nodurile economice (cunoscute și sub numele de 'noduri complete') acceptă tranzacțiile de la alți participanți la rețea, verificându-le în funcție de regulile de consens ale rețelei și vectorii de dublă cheltuire. Apoi, acestea propagă tranzacțiile către alte noduri complete, care le validează și le propagă în mod similar. Tranzacțiile valide sunt transferate în mempool-ul rețelei, unde așteaptă confirmarea de către nodurile de minare prin includerea în următorul bloc.

La ce se folosește Decred?

Tokenul nativ DCR al Decred joacă un rol cheie în menținerea și operarea rețelei. Participanții la ambele procese de minare și blocare inerente Decred primesc tokenuri DCR ca recompense pentru resursele pe care le cheltuiesc pentru a menține rețeaua în funcțiune. Utilizatorii DCR pot trimite, primi și deține tokenurile lor în conturi în cadrul rețelei Decred. Acești utilizatori pot bloca, de asemenea, tokenuri DCR pentru a vota asupra dezvoltărilor viitoare ale proiectului și pentru a participa la procesul de consens.

Mai multe despre Decred

White Paper

Resurse relevante

bulb icon

Dacă sunteți nou în crypto, utilizați Universitatea Crypto.com și Centrul nostru de asistență pentru a afla cum să începeți să cumpărați Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede.

bulb icon

Pentru a verifica prețul Decred direct în moneda fiat aleasă de dvs., puteți utiliza funcția de conversie a Crypto.com din colțul din dreapta sus al acestei pagini.

Pagina cu prețul Decred este doar una în Indicele Prețurilor Crypto.com prezintă istoricul prețurilor, ticker de prețuri, capitalizarea pieței și graficele live pentru criptomonedele de top.

DCR Statistici Preț

Decred Preț

$20.26

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populare

Convertor de Valută

Suma

DCR

DCR

1 DCR = 20.26 USD

Tariful este doar pentru referință. Ultima actualizare:

DCR Statistici Preț

Decred Preț

$20.26

Maxim 24H / Minim 24H

N/A

Maxim pe 7z / Minim pe 7z

N/A

Maxim în 30 de zile / Minim în 30 de zile

N/A

Maxim în 90 de zile / Minim în 90 de zile

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Populare

Companie

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Termeni și Condiții

Notificare de Confidențialitate

Status

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI