Coinok
22,030
Piaci kapitalizáció
$2,598.85 B USD
24h változás

-2.84%

24h volumen
$80.62 B USD
Dominancia
BTC: 50.62%, ETH: 16.06%
ETH Gas
10 Gwei

XLM

Stellar

XLM

Figyelőlistához hozzáad

$0.09861 USD

N/A

(24H)

0.00000142 BTC

+1.30%

(24H)

Stellar Árfolyam grafikon (USD)

Loading...

Piaci kapitalizáció (USD)

$2.87 B

24 órás volumen (USD)

$53.98 M

Forgalomban lévő kínálat

29.08 B XLM

Max kínálat

50 B XLM

Teljes kínálat

50 B XLM

Mit gondol ma a piac a mai Stellar coinról?

Crypto.com

Mit gondol a Stellar-ról ma? Szavazzon az eredmények megtekintéséhez

Általános információ

Közösségi felületek

Rólunk Stellar

Rangsor #36

Stellar Összefoglaló az árakról

Legutóbbi adatok

A Stellar árfolyama ma US$0.09861, 24 órás kereskedési volumene $53.98 M. A(z) XLM árfolyama +0.00%-kal változott az elmúlt 24 órában.XLM forgalomban lévő kínálata 29.08 B XLM és maximális kínálata 50 B XLM.


Mi az a Stellar

A Stellar összekapcsolja a pénzügyi intézményeket, hogy az emberek számára megkönnyítse a pénz valamennyi formájának digitális reprezentációját, küldését és kereskedelmét. A Stellar elsődlegesen a gazdasági növekedésére helyezi a hangsúlyt és átutalásokat, banki hiteleket tesz lehetővé olyan személyeknek, akik nem férnek hozzá a banki szolgáltatásokhoz.

A hálózat lehetővé teszi az elosztott kereskedést, egy határokon átnyúló átutalási és fizetési rendszert, amely drasztikusan összekapcsolja a pénzügyi entitásokat, így csökkenti a tranzakciós költségeket és az időkésleltetést.

Míg a Stellar hasonlóan működik, mint az olyan technológiák, mint a Bitcoin, elsődleges megkülönböztető jellemzője azonban a konszenzusprotokollja. A Stellar kriptovaluta, a Stellar Lumen (XLM) a Stellar fizetési hálózatot működteti.

A Stellar rövid története

A hálózatot 2014-ben Jed McCaleb, az Mt. Gox és a Ripple társalapítója, valamint Joyce Kim egykori ügyvédnő alapította. Nem sokkal később Patrick Collison, a Stripe vezérigazgatója McCaleb és Kim együttműködésével létrehozták a Stellar Development Foundationt (SDF), egy nonprofit intézményt, amely a Stellar fejlesztését támogatja.

Az elsődleges token kibocsátás (ICO) során a projekt 39 millió dollárt gyűjtött össze és 100 milliárd lument (eredeti nevén stellart) hozott létre, évi 1%-os inflációs rátával.

A Stellar 2019 novemberében egy vitatott tokenégetés tárgyát képezte. Több mint 50 milliárd XLM-ről volt szó. Aznap a világkészlet mintegy fele eltűnt a Stellar főkönyvéből, ami olyan árrobbanáshoz vezetett, hogy a kriptovaluta árfolyama mindössze 48 óra alatt több mint 25%-kal emelkedett.

A platform az első évben közel 3 millió felhasználót szerzett, és a piaci kapitalizációja 15 millió dollár körüli értékre emelkedett.

Hogyan működik a Stellar

A Stellar alapvető működése hasonló a többi decentralizált fizetési technológiákéhoz. Decentralizált szerverek hálózatát tartja fenn egy elosztott főkönyvvel, amelyet minden node-on 2-5 másodpercenként frissítenek. A konszenzus protokoll az egyetlen észrevehető különbség a Stellar és a Bitcoin között.

A Stellar konszenzusprotokoll (SCP) nem igényli a teljes bányászhálózat jóváhagyását a tranzakciókhoz. Ehelyett az egyesített bizánci formula (FBA) algoritmust alkalmazza, ami gyorsabb tranzakció-feldolgozást tesz lehetővé. Kvórumszeleteket (vagy a hálózat egy részét) alkalmaz a tranzakció jóváhagyásához és érvényesítéséhez.

Minden Stellar hálózati node kiválasztja a "megbízható" node-ok egy új csoportját. Egy tranzakciót azután engedélyeznek, hogy az összes node jóváhagyta azt ebben a gyűjteményben. A Stellar hálózata most kivételesen gyors, a lerövidített eljárásnak köszönhetően másodpercenként akár 1000 hálózati műveletet is feldolgozhat.

Mire használják a Stellart

A Stellar lehetővé teszi bármilyen pénz digitális reprezentációjának létrehozását, küldését és kereskedelmét. Tranzakciót lehet kötni dollárral, pesóval, bitcoinnal és nagyjából bármi mással. Célja, hogy a világ összes pénzügyi rendszere egyetlen hálózaton működjön együtt.

A Stellar lehetővé teszi az olyan tokenek létrehozását, amelyek bármilyen eszköz kereskedhető, visszaváltható reprezentációjaként működnek. A tokenek jellemzően akkor hasznosabbak, ha valamely pénznemhez kötöttek (pl. a határok nélküli és azonnali fizetést lehetővé tevő dollár, jüan vagy euró digitális megjelenítése). A Stellar azonban bármi ellenében bocsáthat ki tokent, legyen az akár kukoricaköteg, arany, REIT-részvények vagy egy óra a tanácsadóként töltött idődből.

A Stellar hálózaton bármelyik tokent lehet cserélni egy másikra, a Stellar protokoll pedig összeköti a vevőket és az eladókat. A Stellar lehetővé teszi, hogy a felhasználók bármely fizetési rendszerhez hasonlóan küldjenek pénzt.

A Stellar a tranzakciós költségek és az időbeli késedelmek csökkentésére törekszik, mint egy határokon átnyúló átutalási és fizetési rendszer, amely összeköti a pénzügyi cégeket. Elsődleges megkülönböztető jellemzője a konszenzusos protokollja. A tranzakciók hitelesítési eljárása ebben a protokollban csak a megbízható csomópontok kis csoportját teszi lehetővé, ahelyett, hogy a csomópontok teljes hálózata számára elérhető lenne.

A Stellar árfolyam oldala a Crypto.com Price Index része, amely az árelőzményeket és - értesítéseket, piaci kapitalizációt és a top kriptovaluták élő grafikonjait tartalmazza.

Többet itt Stellar

Weboldal

Hol vásárolhat Stellar?

trade astronaut

Vásároljon a Crypto.com Appon

Regisztráljon számlát pár percen belül és vásároljon kriptot kártyával vagy banki átutalással.

appstoregoogle play
trade rocket

Kereskedjen a Crypto.com Exchangen

Fizessen be kriptot a tőzsdénkre és kereskedjen alacsony díjakkal és bő likviditással.

Kapcsolódó források

bulb icon

Ha még nem ismeri a kriptovalutákat, a Crypto.com Egyetem és a Súgóközpont segítségével megtanulhatja, hogyan kezdjen Bitcoint, Ethereumot és más kriptovalutákat vásárolni.

bulb icon

A Stellar jelenlegi árának az Ön által választott fiat valutában való ellenőrzéséhez használhatja a Crypto.com váltó funkcióját az oldal jobb felső sarkában.

A Stellar ár értesítés oldal része a következőnek: Crypto.com árindex,amely az árelőzményeket és - értesítéseket, piaci kapitalizációt és a top kriptovaluták élő grafikonjait tartalmazza.

XLM Árstatisztikák

Stellar Ár

$0.09861

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Trending

Pénzváltó

Összeg

XLM

XLM

1 XLM = 0.09861 USD

Az árfolyam kizárólag tájékoztató jellegű. Utolsó frissítés:

Általános információ

Közösségi felületek

XLM Árstatisztikák

Stellar Ár

$0.09861

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

All-time high / All-time low

N/A

Trending

A vállalat

Copyright © 2018 - 2024 Crypto.com. All rights reserved.

Felhasználási feltételek

Adatvédelemi figyelmeztetés

Státusz

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI