Coinok
19,055
Piaci kapitalizáció
$1,624.13 B USD
24h változás

+2.85%

24h volumen
$89.85 B USD
Dominancia
BTC: 49.90%, ETH: 16.42%
ETH Gas
57 Gwei

CELO

Celo

CELO

Figyelőlistához hozzáad

$0.5717 USD

N/A

(24H)

0.00001515 BTC

+0.21%

(24H)

Celo Árfolyam grafikon (USD)

Loading...

Piaci kapitalizáció (USD)

$298.19 M

24 órás volumen (USD)

$24.44 M

Forgalomban lévő kínálat

521.56 M CELO

Max kínálat

1 B CELO

Total Supply

1 B CELO

Mit gondol ma a piac a mai Celo coinról?

Crypto.com

Mit gondol a Celo-ról ma? Szavazzon az eredmények megtekintéséhez

Általános információ

Szerződéscím

 • icon

  Celo

  0x471ece3750da237f93b8e339c536989b8978a438


 • icon

  Near

  celo.token.a11bd.near

Rólunk Celo

Rangsor #150

Celo Összefoglaló az árakról

Legutóbbi adatok

A Celo árfolyama ma US$0.5717, 24 órás kereskedési volumene $24.44 M. A(z) CELO árfolyama +0.00%-kal változott az elmúlt 24 órában.CELO forgalomban lévő kínálata 521.56 M CELO és maximális kínálata 1 B CELO.


Mi az a Celo?

A Celo egy nyílt platform, amelynek célja, hogy a pénzügyi eszközöket elérhetővé tegye bárkinek, aki rendelkezik mobiltelefonnal. A Celo platform elosztott, programozható és adaptálható. Arra törekszik, hogy a szervezetek, validálók és fejlesztők egészséges ökoszisztémája olyan nyílt pénzügyi rendszert hozzon létre, amely segíti közösségeik növekedését és gyarapodását.

A Celo több natív tokent működtet: CELO, a governance token, egy stablecoin családot, beleértve a Celo dollár (cUSD), cEUR és cREAL, amelyek az amerikai dollárhoz, euróhoz, illetve a brazil realhoz vannak rögzítve.

A Celo rövid története

2017-ben Rene Reinsberg, Marek Olszewski és Sep Kamvar alapította az Ethereum virtuális gép (EVM) kompatibilis, proof of stake (proof of stake, PoS), Layer-1 protokollt. A Celo 2018 és 2020 között mintegy 46,5 millió USD-t gyűjtött össze több mint 120 millió CELO-token eladásával a privát és nyilvános tokenértékesítések során. Olyan kockázati tőkecégek tartoznak a befektetőik közé, mint az a16z Crypto, a General Catalyst és a Social Capital .

A Celo azt állítja, hogy a blokklánc technológia olyan valós problémákat képes kezelni, mint a pénzhez való hozzáférés hiánya vagy a szegénység enyhítését célzó készpénzátutalási rendszerek súrlódása. A vállalat küldetése, hogy a DeFi-t 1 milliárd emberhez juttassa el, köztük a fejlődő országokban élő, jelenleg banki szolgáltatásokkal nem rendelkező, a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés nélküli emberekhez. A Celo emellett az első szén-dioxid-negatív blokkláncként is hirdeti magát, és támogatja a környezetvédelmi kezdeményezéseket. A cég egy változáselméleti keretrendszer alapján dolgozik, amely meghatározza, hogy a rövid távú tevékenység hogyan vezethet hosszú távú társadalmi hatáshoz.

A 2020 áprilisi mainnet indulásakor 600 millió CELO (korábbi nevén cGLD) került kibocsátásra. A fennmaradó, fel nem szabadított 400 millió CELO-t a tervek szerint epochális jutalmakon keresztül osztják szét a hálózat validátorai és a Közösségi Alap között. A CELO teljes kínálati limitje 1 milliárd token.

2021 februárjában a Celo további 20 millió dollárt gyűjtött olyan partnerektől, mint az Andreessen Horowitz, a Greenfield One és az Electric Capital.

Hogyan működik a Celo

A Celo egy blokklánc, amelynek célja, hogy a kriptot közvetlenül az emberek telefonjára hozza el, felhasználóbarát felülettel. A Celo blokklánc képes támogatni a decentralizált alkalmazások fejlesztését. A Celo célja, hogy a pénzügyi tevékenységeket mindenki számára elérhetővé tegye, bárhol is legyen a világon, köszönhetően annak, hogy a világ bármelyik telefonszámára küldhet fizetéseket.

A Celo hálózat három közreműködőre támaszkodik a platformjának működtetéséhez: az úgynevezett könnyű kliensekre, a validátor node-okra és a teljes node-okra. A Celo hálózati alkalmazások, amelyek a felhasználók mobilkészülékein futnak, mint például a Celo mobil tárcája, könnyű klienseknek számítanak. A validátor node-ok olyan operációs rendszerek, amelyek részt vesznek a Celo konszenzusmechanizmusában, validálják a tranzakciókat és új blokkokat generálnak. Eközben a teljes node-ok olyan számítógépek, amelyek áthidalásként szolgálnak a validáló node-ok és a mobil tárcák között, fogadják a kéréseket a könnyű kliensektől és továbbítják a tranzakciókat a validáló node-okhoz.

A Celo egy bizánci hibatolerancia (BFT) néven ismert PoS irányítási mechanizmust használ, amely szinkronban tartja a számítógépek elosztott hálózatát. Azzal, hogy a Celo képes stablecoinokat, például cUSD-t futtatni, a kriptovaluta tranzakciók hatékonyságát és átláthatóságát kínálja, miközben lehetővé teszi az ilyen eszközök volatilitása alóli felmentést.

Mire használják a Celo-t?

A Celo tokenek a Celo blokkláncon belül különböző tevékenységekre használhatók, például küldésre, fogadásra, tartásra és stakelésre, amelyek mind a platform fenntartását és működését támogatják. A CELO-felhasználók szavazhatnak a hálózatfejlesztésekről, és az eszközeik mennyisége határozza meg, hogy mennyi szavazattal rendelkeznek a platformon.

Többet itt Celo

Fehér könyv

Kapcsolódó források

bulb icon

Ha még nem ismeri a kriptovalutákat, a Crypto.com Egyetem és a Súgóközpont segítségével megtanulhatja, hogyan kezdjen Bitcoint, Ethereumot és más kriptovalutákat vásárolni.

bulb icon

A Celo jelenlegi árának az Ön által választott fiat valutában való ellenőrzéséhez használhatja a Crypto.com váltó funkcióját az oldal jobb felső sarkában.

A Celo ár értesítés oldal része a következőnek: Crypto.com árindex,amely az árelőzményeket és - értesítéseket, piaci kapitalizációt és a top kriptovaluták élő grafikonjait tartalmazza.

CELO Árstatisztikák

Celo Ár

$0.5717

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

Trending

Pénzváltó

Összeg

CELO

CELO

1 CELO = 0.5717 USD

Az árfolyam kizárólag tájékoztató jellegű. Utolsó frissítés:

Általános információ

Szerződéscím

 • icon

  Celo

  0x471ece3750da237f93b8e339c536989b8978a438


 • icon

  Near

  celo.token.a11bd.near

CELO Árstatisztikák

Celo Ár

$0.5717

24 órás csúcs / 24 órás mélypont

N/A

7 napos csúcs / 7 napos mélypont

N/A

30 napos csúcs / 30 napos mélypont

N/A

90 napos csúcs / 90 napos mélypont

N/A

Trending

A vállalat

Copyright © 2018 - 2023 Crypto.com. All rights reserved.

Felhasználási feltételek

Adatvédelemi figyelmeztetés

Státusz

Cookie Preferences

certificate: AICPA
certificate: SGS
certificate: SGS-27001
certificate: PCI-DSS
certificate: BSI